despre Raportul Comisiei Prezidentiale

28 Septembrie 2009, Comisia prezidentiala: Politicile sociale din Romania sunt inca incoerente (Sursa: Gazeta de Bistrita)

„Singura directie în care s-a actionat similar a fost aceea a generozitatii fata de votanti, în special fata de marile categorii precum pensionarii si sindicalistii, angajatii din sectorul public. Incercarile continue de a compensa ineficienta prin generozitate si «pomeni» electorale sau prin cedari la presiunile strazii au condus la cresterea dependentei de stat a multor segmente sociale, la o rata de ocupare foarte mica, la proasta focalizare a beneficiilor si ignorarea unor grupuri sociale în situatii de risc dar fara potential contestatar si impact electoral major”, se precizeaza în Raportul comisiei prezidentiale. Cu toate acestea, doua capitole ale acestui document au starnit vii controverse în randul opiniei publice, prin solutiile pe care autorii le-au gasit ca fiind oportune pentru actuala stare a societatii romanesti.

____________________________________________________________________________________________

24 Septembrie 2009, Comisia prezidentiala: Politicile sociale din Romania sunt inca incoerente (Sursa: Gazeta de Cluj)

Singura direcţie în care s-a acţionat similar a fost aceea a generozităţii faţă de votanţi, în special faţă de marile categorii precum pensionarii şi sindicaliştii, angajaţii din sectorul public. Încercările continue de a compensa ineficienţa prin generozitate şi «pomeni» electorale sau prin cedări la presiunile străzii au condus la creşterea dependenţei de stat a multor segmente sociale, la o rată de ocupare foarte mică, la proasta focalizare a beneficiilor şi ignorarea unor grupuri sociale în situaţii de risc dar fără potenţial contestatar şi impact electoral major”, se precizează în Raportul comisiei prezidenţiale. More…

_________________________________________________________________________________________

23 Septembrie 2009, Membrii Comisiei prezidenţiale au făcut “muncă patriotică”, (Sursa: Antena 3)

Membrii Comisiei prezidenţiale, profesori şi cercetători din domeniul sociologiei, au făcut “muncă patriotică”, singura lor mulţumire fiind aceea că studiul urmează să fie publicat…

____________________________________________________________________________________________

22 Septembrie 2009, Membrii Comisiei prezidentiale au facut “munca patriotica” (Sursa: realitatea.net)

Comisia pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice s-a înfiinţat în ianuarie 2009, cu scopul de a analiza situaţia actuală şi de a găsi soluţii alternative pentru reducerea inechităţilor. Pentru aceasta, 23 de profesori universitari, cercetători şi membri ai societăţii civile au fost chemaţi la Cotroceni, astfel încât, până în toamna acestui an, statul român să aibă date clare despre fenomene precum sărăcia, problemele vârstnicilor, consumul de droguri, sau practicarea prostituţiei.

__________________________________________________________________________________________

22 Septembrie 2009, Comisia prezidentiala propune legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei (Sursa: Mediafax)

“Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina, care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor, care conduce la transmiterea unor boli grave. Este imperativă şi menţinerea programelor şi serviciilor de intervenţie stradală dezvoltate de către ONG-uri şi finanţarea acestora de la bugetele locale, întrucât asigură reducerea riscurilor prin asigurarea persoanelor consumatoare de drog injectabil a seringilor de unică folosinţă în schimbul celor deja folosite”, se arată în documentul comisiei. Înfiinţarea de servicii specializate pentru consumatorii de droguri în cadrul Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului din subordinea Consiliilor judeţene este de asemenea o prioritate menţionată de Comisie. More…

__________________________________________________________________________________________

Potrivit unui document publicat pe site-ul preşedinţiei, www.presidency.ro, Comisia Prezidenţială Pentru Analiza Riscurilor Sociale şi Demografice, condusă de Prof.univ.dr Marian Preda, doreşte dezincriminarea consumului de droguri şi legalizarea comercială a prostituţiei. Raportul întocmit de comisie propune legalizarea sexului comercial (nu si a intermediarilor de servicii sexuale), ca o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuala. O altă propunere ar fi înfiintarea de servicii si centre de specialitate prin intermediul carora fe­meile care practica sexul comercial sa poata beneficia pe langa ser­viciile de asistenta (medicala, sociala, psihologica) si de prezervative oferite gratis ar ameliora insa situatia acestora. Un alt punct controversat al raportului este dezincriminarea consumului de droguri pentru a aduce la „suprafata” consumatorii, cu menţiunea că totuşi consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferentele de rigoare intre drogurile usoare si drogurile tari, in special cele injectabile precum heroina care au efecte negative devastatoare. More…

_________________________________________________________________________________________

22 Septembrie 2009, Comisia prezidentiala propune legalizarea prostitutiei (Sursa: enteogen.ro)

Legalizarea sexului comercial (nu şi a intermediarilor de servicii sexuale) ar fi o posibilitate de control a bolilor cu transmitere sexuală. Impunerea unei astfel de măsuri în absenţa unei analize bazate pe experienţa altor state şi în funcţie de particularităţile României ar putea genera totuşi efecte nedorite. Înfiinţarea de servicii şi centre de specialitate prin intermediul cărora femeile care practică sexul comercial să poată beneficia pe lângă serviciile de asistenţă (medicală, socială, psihologică) şi de prezervative oferite gratis ar ameliora însă situaţia acestora”, se mai arată în documentul întocmit de Comisia prezidenţială.

_________________________________________________________________________________________

22 septembrie 2009, Comisia prezidentiala propune legalizarea prostitutiei (Sursa: Masura)

“Consumul de droguri trebuie descurajat, dar cu diferenţele de rigoare între drogurile uşoare şi drogurile tari, în special cele injectabile precum heroina, care au efecte negative devastatoare. Incriminarea consumului produce efecte secundare grave precum refolosirea seringilor, care conduce la transmiterea unor boli grave. Este imperativă şi menţinerea programelor şi serviciilor de intervenţie stradală dezvoltate de către ONG-uri şi finanţarea acestora de la bugetele locale, întrucât asigură reducerea riscurilor prin asigurarea persoanelor consumatoare de drog injectabil a seringilor de unică folosinţă în schimbul celor deja folosite”, se arată în documentul comisiei.

__________________________________________________________________________________________

22 Septembrie 2009, Blestematiile se tin lant… Cadoul lui Basescu la final de mandat: legalizarea prostitutiei si a drogurilor “usoare”!! (Sursa: Razboi intru Cuvant)

Alertata de problema legalizarii prostitutiei, Patriarhia Româna a reactionat imediat la continutul raportului comisiei prezidentiale. “In martie, o astfel de propunere era cuprinsa în proiectul noului Cod penal. Atunci, dar şi astazi şi oricând, Patriarhia Româna va avea acelaşi punct de vedere legat de legalizarea prostitutiei. Institutiile statului şi legile au menirea sa apere demnitatea persoanei, institutia familiei şi valorile vietii sociale. Proiectele din ultimele luni arata ca demnitatea persoanei, institutia sacra a familiei şi moralitatea publica sunt complet ignorate de autorii acestora. In consecinta, Patriarhia Româna respinge propunerile de dezincriminare a prostitutiei”, a sustinut Constantin Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

___________________________________________________________________________________________

line
footer