Precizare 1

Dragi colegi,

Sunt de acord cu domnul decan, in ceea ce priveste surpriza pe care am facut-o privind depunerea candidaturii mele pentru functia de Rector al Universitatii. Am asteptat sa vad daca este altcineva dispus sa-si depuna candidatura si, cum acest lucru nu s-a intamplat, m-am hotarat sa fac acest pas. Daca ar fi fost o alta candidatura, cu siguranta nu as fi luat aceasta decizie cu implicatii majore in viata mea. Oricum, daca m-as fi consultat cu colegii, cu siguranta nu ar fost o surpriza.

Pe de alta parte, analizand datele rezultatelor votului pentru Senat, care nu au prezentat nicio surpriza, asa cum era firesc, pentru ca s-a incadrat in „logica colectiva” fiind validate propunerile facultatilor, am identificat o masa critica din Universitate suficient de consistenta pentru a produce surprize la votul final pentru functia de Rector. Numeroasele mailuri si telefoane de incurajare si de sustinere pe care le-am primit din partea unor colegi din Facultate si de la celelalte Facultati mi-au confirmat aceasta ipoteza. Mi-am propus sa fac o campanie pozitiva in care sa aduc in atentia tuturor colegilor din Universitate, pentru consultare si dezbatere, cateva idei si sa le castig increderea ca acestea pot fi puse in aplicare. De aceea, nu consider ca sunt in competitie cu cineva, mai degraba fiecare candidat va incerca sa propuna solutii pentru situatia in care ne aflam. Nu vreau sa ma concentrez asupra trecutului si sa reprosez unora sau altor deciziile luate; cred ca, la momentul in care au fost luate unele decizii, acestea au fost considerate de catre decidenti ca fiind cele mai bune. Acestea au avut si efecte perverse, asa cum se intampla intotdeauna, dar care pot fi diminuate prin vointa si bune intentii.

Pentru mine este o onoare sa reprezint Facultatea noastra in acest proces democratic. Macar la nivel simbolic, Facultatea noastra are de castigat. De aceea, imi place sa cred ca suntem cu totii interesati de binele Universitatii, de o organizare eficienta si functionala a departamentelor, de asumare a responsabilitatii in ceea ce priveste un management financiar intelept etc.

Am propus mai multe actiuni in planul managerial, care este postat pe site-ul Universitatii, si imi doresc sa dezbatem impreuna aceste idei saptamana viitoare. Este foarte putin timp alocat campaniei, dar sper ca fiecare dintre dumneavoatra este dipus sa ne intalnim cu totii, in cadrul facultatilor timp de 30-35 de minute pentru aceasta analiza si dezbatere si pentru alte clarificari. Sper ca o sa ma sprijiniti in acest demers pe care mi l-am asumat si nadajduiesc ca ne putem mobiliza pentru a produce o schimbare. Acum avem aceasta sansa pe care, sper din tot sufletul, sa nu o ratam.

In ceea ce priveste surprizele, vad ca se tin lant si sper sa se finalizeze cu una care sa ne bucure.

Cu cele mai bune intentii,

Conf. Univ. Dr. Stefan Cojocaru

 

line
footer